DünyaGündemSağlık

Dünya Sağlık Örgütü’nden beklenen Omicron varyantı açıklaması geldi!

Koronavirüsün Omicron varyantı dünya çapında vaka sayılarında yükselişe neden olup can kayıplarına yol açarken Dünya Sağlık Örgütü’nden beklenen açıklama geldi! DSÖ İcra Kurulunun 150’inci oturumunda konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Omicron varyantının, koronavirüsün son aşaması olduğu iddialarını yalanladı.

Bu iddianın yersiz ve tehlikeli olduğunu ifade eden Ghebreyesus:

“Aksine, küresel olarak koşullar daha fazla varyantın ortaya çıkması için ideal durumda” açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü üyesi ülkelere seslenen Dr. Tedros sağlık sistemleri, ekonomi ve sosyal yaşamı böylesine etkileyebilecek sağlık tehditlerini durdurmaya öncelik verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bildirilen Vakalar Gerçek Vaka Sayıları Değil

Dr. Tedros^, pandemide 2 yıl dolarken 5.5 milyondan fazla kişinin öldüğünü ve 350 milyon vaka rapor edildiğini ancak bu rakamların da gerçek rakamların altında olduğunu belirtti.

DSÖ Genel Direktörü, açıklamalarını “Kovid ile yaşamayı öğrenmek virüsün at koşturmasına izin vereceğiz anlamına gelemez. Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktan her hafta 50 bin kişinin ölmesini kabul edeceğiz anlamına gelemez. Her gün tükenmiş sağlık çalışanlarının ön saflara gittiği sağlık sistemlerimiz üzerindeki kabul edilemez yükü kabul ederiz anlamına gelemez” vurgularını yaparak noktaladı.