EkonomiGenelGündemPolitika

Milyonların gözü kulağı bu görüşmede! Yarın belli olacak: 3600 ek göstergeyle ilgili yeni gelişme

Milyonlarca kişinin beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili yeni gelişme! Yarın yapılacak AK Parti MYK toplantısında ana gündem maddeleri ek gösterge ile KDV düzenlemeleri görüşülecek. Toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, yaşanan son gelişmeleri şu ifadelerle aktardı:

“AK Parti’de MYK toplantıları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı’nda Pazartesi günü gerçekleşecek o toplantı. 3600 ek gösterge, KDV sisteminde sadeleştirme ve kripto para ile ilgili önemli başlıklar müzakere edilecek MYK toplantısında.”

“3600 ek göstergeye bakacak olursak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diğer bakanlıklarla teknik bir çalışma sürdürüyor şu aralar. Bütün statülerin, bütün grupların durumları gözden geçirilecek. İl müdürü, şube müdürü, hukukçular kamu avukatları gibi personellerin ek göstergelerinde bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemenin geniş bir perspektifte ele alınması bekleniyor. Düzenlemede adalet duygusunu zedelemeden, statüler arasındaki farklılaşmayı sağlayarak yapılması masada. Yine bu 3600 ek gösterge ile ilgili gelinen son aşama MYK toplantısında değerlendirilecek.”

KDV Çalışmaları Yapılacak

“KDV oranları da sadeleşecek önümüzdeki dönemlerde. En kritik çalışma bu denilebilir. Hali hazırda yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 oranında uygulanan Katma Değer Vergisi’yle ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı bir çalışma yürütüyor. STK’larla, ticaret odaları ile görüşülüyor. Toplantılardan yansımalar yine AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda ele alınacak. Bazı kalemlerde uygulanan farklı bir KDV söz konusu. KDV’nin sadeleşmesi bu çalışmanın içinde.”