Editörün SeçtikleriGündemMevzuat

Resmi Gazete’de çok önemli karar yayımlandı! Türkiye geneli gece saat 24:00’dan itibaren tamamen yasaklandı

Resmi Gazete’de çok önemli bir karar yayımlandı. Bu karar kapsamında “Hassas” kullanımların bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Bu değişiklik kapsamında eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterlerine ilişkin düzenleme yapıldı.

İZİN VERİLMEYECEK

Bu doğrultuda “çok hassas” kullanım alanlarındaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinin bir yıl içerisinde tüm cepheleri ile tavanının kapalı hale getirilmesi gerekeceği gibi açık ve yarı açık yeni eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek.

CANLI MÜZİĞE SINIR GELDİ

Bununla beraber “Hassas” kullanımların bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde de 24.00-07.00 saatlerinde canlı müzik yayını yapılması yasaklanırken canlı müzik yayınına izin verilen saatlerde ise yönetmelikle belirlenen sınır değerleri sağlayacak şekilde faaliyetler sürdürülebileceği bildirildi.

KAPALI BÖLÜMLER AÇILIR-KAPANIR ÖZELLİKLİ OLMAYACAK

“Hassas” kullanımların bulunduğu yerlerde faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinin, denetimlerde, belirlenen sınır değerleri bir yıl içinde üç defa sağlamadığının tespiti halinde ise tüm cephesi ve tavanı tamamen kapalı hale getirilecek. Kapalı bölümler, açılır-kapanır özellikli olmayacak.

Ayrıca yönetmelikte yapılan bir başka düzenlemeyle “çok hassas” kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival ve benzeri açık hava faaliyetleri gerçekleştirilemeyecek.

Söz konusu yönetmeliğin detayları için TIKLAYIN.