Bilim, Teknoloji

Faturalı hat kullananlar için açıklama yapıldı!

Türkiye genelinde faturalı hat kullanan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Açıklama Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada vatandaşların son dönemlerde GSM operatörlerine ilişkin gelen şikayetleri için harekete geçildiği belirtildi. Kurum, cayma bedeli, yüksek fatura ve internet hızı için harekete geçti.

BTK YAPTIRIM UYGULAYACAĞINI DUYURDU

Cayma bedeli, internet hızında problem ve yüksek telefon faturasından şikayetçi olanlar için harekete geçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan BTK, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirme kararı aldı. BTK, bu şikayetler karşısında büyük yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Yapılan açıklamaya göre sorunların yılın ilk yarısında çözülebileceği belirtildi. Buna göre artık vatandaşlar düşük internet hızı gibi sebeplerden ötürü hizmeti iptal etmeyi istemesi durumunda yüksek cayma bedelleri ile karşılaşmayacak. Bu şekilde faturaların yüksek gelmesi engellenecek.

ÇOCUKLARDAN ALINAN ONAYLAR SAYILMAYACAK

Aynı zamanda çağrı merkezlerinden yapılan aramalar ve çocuklardan alınan sözde onaylar da sayılmayacak.

Ülkemizde ne yazık ki telefon kullanım yaşı 11’e kadar düştü. Buna göre 11 ve 15 yaş arasındaki çocukların yüzde 89’u telefon kullanıyor. Bu da reşit olmayan çocukların büyük sorumluluk getiren onayları vermesine ve ailelerin maddi sıkıntı yaşamasına neden oluyor.