Engelli Personel Alım İlanlarıİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıMeb PersoneliPersonel Alımı

MEB İŞKUR üzerinden kamu personeli alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Kamu kurum personel alım ilanlarını yakından takip edenler için İŞKUR yeni bir ilan yayımladığını duyurdu. Yayımlanan açık iş ilanına göre Milli Eğitim Bakanlığı İŞKUR üzerinden kamu personeli aldığını duyurdu. Yapılan personel alımında başvuru şartları ve ilan detayları merak konusu oldu.

MEB personel alımı 3 Ocak tarihinde başlamış olup, 7 Ocak tarihine kadar devam edecektir. Online olarak alınan başvurularda alımların şu an için sadece engelli personeller için olacağının da altı çizildi. 18 yaşını dolduran vatandaşların başvurabileceği MEB personel alımı için başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

ARANILAN GENEL ŞARTLAR

  1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.
  2. Engelli sağlık kurulu raporu bulunmak.
  3. Uyuşturucu ile ilişkili suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  4. Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  5. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  6. Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.
  7. Yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
  8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.
  9. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
  10. İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek olup 2 ay deneme süresi uygulanacaktır.
  11. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

ÇALIŞMA YERİ

1- 15 Temmuz Camili Mah. Sakarya Valiliği Kampüsü B Blok Adapazarı/SAKARYA

KURA İŞLEMLERİ

1- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş ilanı sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen 4 (Dört) katı kadar asıl aday sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2- Kura çekilişi, ilgili noterlikçe belirlenen yöntemle gerçekleştirilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından, açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve yedek adaylar belirlenecektir. Kura İşlemleri noter huzurunda 12.01.2022 tarihinde saat 14.00′ de Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacaktır.

3- Kura sonucu belirlenen adaylar, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sayfasında (https://sakarya.meb.gov.tr/) bölümünde kurayı takip eden üç iş günü içerisinde yayımlanacaktır. Ayrıca yazılı vb. tebligatta bulunulmayacaktır

İLAN METNİNİ İNCELEMEK VE BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN