Belediyeler KPSS 2016-1’de 3000 ve Üzeri Alım Yapar Mı?

Belediyeler 2016-1’de 3000 ve Üzeri Alım Yapar Mı?

DPB, belediyelere zabıta memuru ve itfaiye eri alımlarının artık merkezi yerleştirme kapsamında olacağını açıklamıştı. Belediyelerin 2016-1’de alacağı personel sayısı memur adaylarının kaderini belirleyecektir.

Belediyeler 3000 ve Üzeri Alım Yapar Mı?
 

Ülkemizde 81 il, 919 ilçe, 397 belde olmak üzere 1397 belediye vardır. Bunların elbette itfaiye eri ve zabıta memuru ihtiyacı vardır. Tüm belediyeler 1 Zabıta memuru, 1 İtfaiye Eri almak için DPB’ye kadro bildirimi yaparsa 3 bine yakın bir personel almış olacaktır. Örneğin; Karaman Belediyesi’nde 42 zabıta memuru, 69 İtfaiye Eri kadrosu boşken; Lüleburgaz Belediyesi’nde 38 zabıta memuru, 20 itfaiye eri kadrosu boştur. Bahçelievler Belediyesi’nde 300 zabıta memuru kadrosu boştur, Turgutlu Belediyesi’nde 51 zabıta memuru kadrosu boştur. Örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Bütün belediyelerde boş kadrolar vardır, merkezi atamalarda bunların atamaya açılması gerekmektedir.

Belediyeler Memur Alımı Yapmalıdır
 

Belediyelerin personel alımlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılması ve merkezi alımlarda memur alımı yapması gerekmektedir. Belediyelerin sadece itfaiye eri ve zabıta memuru ihtiyacı yoktur. Genel İdare Hizmetleri, Teknik Hizmetleri sınıfından da personel açığı vardır. Eskiden olduğu gibi tekrardan Belediyeler merkezi yerleştirmede personel alımını sürdürmelidir. Kadro karşılığı sözleşmeli alımlarla, taşeron alımlarla, geçici personel alımlarıyla nereye kadar devam edilecek? Naklen kadrolu memur alabilen Belediyelerin ilk atamada da personel alımına gitmesi, KPSS’den yüksek puan almış adayların mağduriyetin giderecektir.

Exit mobile version