KPSS Şartsız Özel Harekat Polisi Alımlarına Kadın Adaylardan Tepki

Özel Harekat Polisi alımıyla ilgili süreç 10 Ekim 2016 tarihi itibariyle başlayacak ve adaylar Polis Akademisi Başkanlığı’na başvurularını online olarak yapabilecekler. Yaklaşık 1 ay önce Eski İçişleri Bakanı Sn. Efkan Ala tarafından müjdesi verilen özel harekat polisi alımlarına kadınlardan da oldukça büyük ilgi vardı.

Vatansever kadın adaylar en azından 1000 kişilik bir kadın özel harekatçı alınması yönünde taleplerini sık sık kamupersoneli.net ve diğer kanallar aracılığı ile bakanlığa duyurmaya çalışıyordu. Kısa süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Emniyet Genel Müdürlüğü’ne KPSS şartsız 10 bin özel harekat polisi alımından ayrıca KPSS puanına göre en az lisans mezunu 10 bin polis memuru alımı yapılacağını bildirmiş ve polis memuru alımlarında 1000 kişilik kadının istihdam edileceğinin altını çizmişti.

Tüm bu gelişmelerin ışığında dün akşam saatlerinde Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin özel harekat polisi alımı ile ilgili sürecin 10 Ekim 2016 tarihinde başlayacağını ve 10 bin kişininde erkek adaylar arasından istihdam edileceğini duyurdu. ,Kadın adayların hevesleri bir bakıma kursaklarında kaldı. Akşam saatlerinde çıkılan ilanda dikkat çeken bir diğer detay ise askerlikle ilgili herhangi bir süre sınırlamasının belirtilmemiş olması ; Bilindiği gibi daha önceki bilgilendirmelerde terhis tarihinden en fazla 36 ay geçen adayların başvurabileceği bildirilirken, yapılan duyuruda sadece askerliğini yapmış olan ibaresi yer alıyor. 

KADIN ALIMI POLİS MEMURU ALIMLARINDA OLACAK!

Gelen yorumlar üzerine, 10 bin özel harekat polisi alımı içerisinde kadın alımı yapılacağına dair bir duyuru yapılmamış fakat yapılmayacağına ilişkin bir açıklama da yapılmamıştı. İçişleri Bakanı 10 bin lisans mezunu polis memuru alımı için kadın adaylara 1000 kontenjan ayrıldığını bildirmişti.

Exit mobile version