GündemTeknoloji

Milyonlarca kişinin telefonunda yüklü! WhatsApp kullananlar dikkat: Bu yeni özelliği çok seveceksiniz

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve görüntülü sohbet uygulaması WhatsApp, yeni güncellemeler getirmeye devam ediyor. Kaynaklara göre WhatsApp’ın şimdi de Trendyol’da da olduğu gibi yemek ve gıda özelliği gündeme geldi.

Duyurulan yeni kullanıcı sözleşmesi ile kullanıcılarının büyük bir bölümünü kaybeden ve rakip uygulamalara yenilen WhatsApp, attığı geri adımla ve yeni güncellemelerle yeniden kullanıcı kazanmayı başardı. Grup sohbetlerine ve son görülmelere gelen yenilik konuşulmaya devam ederken WhatsApp’ın yemek işine gireceği de ortaya çıktı.

Buna göre gelmesi beklenen özellikle beraber artık kullanıcılar konumuna yakın yerde olan işletmeleri görüntüleyebilecek. Yani tek bir dokunuş ile en yakın market, kafe ve restoranları görme imkanına sahip olunacak.

Filtreleme imkanı da sağlayacak olan bu yeniliğin ne zaman ciddi manada gündeme geleceği ise bilinmiyor; çünkü özellik şu anda test amacıyla bile kullanılmıyor. Fakat bu gerçekleştirilirse WhatsApp, yemek ve gıda uygulamaları bulanan şirketlere rakip olacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi WhatsApp son olarak grup yöneticilerinin yetkisini arttıran bir güncelleme almıştı. Böylece grup yöneticileri, grup sohbetlerinde yer alan herhangi bir mesajı silme yetkisine sahip olmuştu.