DGS Sonuçları İçin Gözler ÖSYM'de

21 Ağustos 2016 tarihinde DGS’ye giren adaylar merakla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM, bayramdan önce twitter üzerinden yaptığı duyuruda, DGS sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağını duyurdu.

DGS sonuçlarının bu haftaiçi açıklanması bekleniyor. Fakat kesin bir tarih ve saat yok.

DGS sonuçları açıklanır açıklanmaz eş zamanlı olarak siteniz kamupersoneli.net’de olacak.

DGS sonuçlarının açıklanmaması, adaylar tarafından sosyal medya üzerinden de konuşuldu. Twitter’da DGS sonuçlarına ilişkin atılan tweetlerden bazıları şöyle:

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin lisans öğrenimine geçiş yapabilmeleri için girdikleri DGS soru ve cevapları, sınavın yapılmasının ardından kısa bir süre sonra ÖSYM’nin web sitesinde yayınlandı.

DGS Sonuç Sorgulama Sistemine Nasıl Girilecek?

Adaylar DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından https://sonuc.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını görünteleyebilecekler.

Adayın sınav sonuç belgesinde:

– Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
– Ön lisans başarı puanı
– 2016-DGS puanları yazılı olacaktır.

DGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Yapılacak ?

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, adaylar tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağını ÖSYM’nin web sitesi üzerinden öğrenecekler. Adaylar tercih yaparken ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzunu kullanacaklar. 
Tercih yapılırken eğitim görmek istenilen programlar en çok istenilenden başlanarak sıralanmalıdır. 

Kamupersoneli.net
Exit mobile version