Milyonların kullandığı sosyal medya uygulamasıyla ilgili flaş gerçek! Kullanıcıları uygulamaya böyle bağlıyorlar

Lansmanının yapıldığı ilk günden bu yana giderek ünlenen ve yıl sonunda dünya çapında 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşması beklenen bağımsız video oluşturma uygulaması olan TikTok’la ilgili flaş bir gerçek ortaya çıktı. ‘Bağımlılık yapıyor’ denilen sosyal medya uygulamasının kullanıcıları nasıl etkilediğine ve uygulamada kalma sürelerinin nasıl arttırıldığına ilişkin açıklama geldi.

Yetkililerin TikTok personelleri için hazırladığı “TikTok Algo 101” başlıklı belgenin detaylarını New York Times ortaya çıkardı. Söz konusu belge ise uygulamanın nasıl işlediğine dair detayları barındırıyor. Belgede şunlar kaydedildi:

“Bir kullanıcı belirli bir videoyu beğenir ama uygulama aynı türden videoları göstermeye devam ederse kullanıcı çabucak sıkılır ve uygulamayı kapatır. Bu durumda aynı tür videoları izleyen bir kullanıcının yarattığı toplam değer her bir videoyu izlemekten daha düşüktür çünkü tekrarlar can sıkıntısına yol açar.
Kullanıcıların sayfasını çeşitlendirmek için ‘Sizin İçin’ kısmındaki zorunlu önerilerin kullanılabileceği belgede belirtiliyor.”

TikTok sözcüsü Hilary McQuaide, The New York Times’a belgenin gerçek olduğunu ve algoritmanın nasıl çalıştığının temellerini açıklamak için hazırlandığını doğruladı.  Öte yandan Insider’a konuşan sözcü şunları dile getirdi:

“TikTok’un kullanıcılara neşe vermesini istiyoruz ve çok fazla şeyin, hedeflediğimiz gibi farklı şeyler keşfetmelerine mani olduğunun farkındayız. İçerik tercihlerini özelleştirmek, alakalı ya da yaşa uygun olmayan videoları otomatik olarak atlamak ve Topluluk Kuralları’nın ihlallerini ortadan kaldırmak için yeni yöntemlere yatırım yapmaya devam ediyoruz.” Sözcü ayrıca TikTok’ta içerik önerirken beğeni ve takip gibi bir dizi sinyalin dikkate alındığını ifade etti.

Exit mobile version