Dünyanın dengesi giderek bozuluyor! Uzmanlardan 2022 yılı için korkutan uyarı geldi!

Korkutan uyarı geldi! Küresel iklim değişikliği, sonuçlarını göstermeye başladı. İngiltere’de yapılan bir araştırma, 2022 yılının tüm zamanların en sıcak ve en kurak yıllarından biri olacağını ortaya koydu. Araştırma, İngiltere’nin ulusal hava durumu servisi Met Office tarafından yapıldı ve uzun vadeli tahmin başkanı Adam Scaife tarafından sonuçlar açıklandı.

Yapılan tahminlere göre sera gazları dünyayı artan bir oranda ısıtıyor. Tahmin, küresel iklimin “temel itici güçlerine” dayalı olarak hesaplanıyor, ancak iklimi soğutan büyük volkanik patlamalar gibi beklenmeyen olayları içermiyor.

Ocak-Eylül 2021 verileri, Met Office’in yıl için 2021 tahmininin gerçek küresel ortalama sıcaklıktan yaklaşık 0,03 derece düştüğünü gösterdi. Ulusal hava durumu servisi, ortalama küresel sıcaklığın 2000-2020 yılları arasında 0,7 derece arttığını bildirdi.

2022, 1850-1900 ortalamalarının 1,96 derece üzerinde olsa da, hala Ocak-Eylül 2021’den daha soğuk olması beklenirken, Met Office’in uzun vadeli tahmin başkanı Adam Scaife, bunun temel olarak geçici bir soğutma etkisi olan “La Nina” hava olayı nedeniyle olduğunu söyledi.

Met Office iklim uzmanı Doug Smith, küresel ortalama sıcaklıktaki kabaca 2 derecelik bir artışın, dünya çapında önemli sıcaklık farklılıkları olduğu gerçeğini maskelediğini söyledi.

İklim Değişikliğinin Etkileri

İklim değişikliğinin etkisi sıcaklıklardaki artışa ek olarak; kuraklık, seller, şiddetli kasırgalar gibi aşırı hava olaylarının sıklığı ve etkisinde artış, okyanus ve deniz suyu seviyelerinde yükselme, okyanusların asit oranlarında artış, buzulların erimesi gibi etkenler sonucunda bitkiler, hayvanlar ve ekosistemlerin yanı sıra insan toplulukları da ciddi risk altındadır.

Bilim dünyası, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için ortalama sıcaklıklardaki artışın azami 2°C ile sınırlanması gerektiğini belirtiyor.

Exit mobile version