Dev şirketten acil koronavirüs kararı! Aşı olmayan çalışanlar ücretsiz izne çıkarılacaklar

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) geçirdiği mutasyonlar sonucu daha tehlikeli boyutlarda ilerlemeye devam ederken bilinen en endişe verici varyant olarak tanımlanan Omicron varyantı da insanlığın sağlığını riske atıyor. ABD’de de Omicron varyantına bağlı ilk ölümün bildirilmesinin ardından virüse karşı alınabilecek ek tedbirler tartışılırken dünya devi Intel’den flaş bir karar geldi! Intel, aşı yaptırmayan tüm çalışanlarını ücretsiz izne tabi tutacak.

Google’ın çalışanlarına şirketin aşı politikalarına uymamaları durumunda işlerini kaybedeceklerini söylediği haberinin ardından ABD merkezli yarı iletken üreticisi Intel’den de koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir adım geldi.

Dış basında yer alan haberlere göre, Intel’de üst düzey yetkililer tüm çalışanlarına aşısız olan herkesin 4 Ocak’a kadar Kovid-19 aşısı olması veya bir muafiyet sunması gerektiğini belirtti. Bu süreye kadar aşı olmayı reddeden veya bir muafiyet sunmayan çalışanlar ise ücretsiz bir şekilde izne ayrılacak. Yani çalışanlar izne ayrıldıkları sürenin ücretini elde edemeyecekler.

Intel’in insan kaynaklarından Christy Pambianchi de, aşılanmamış çalışanların evden çalışıyor olsalar bile muafiyet istemeleri veya haftalık test yaptırmaları gerektiğini söyledi. Yetkilinin çalışanlara, şirketin tıbbi veya dini mazeretleri 15 Mart’a kadar inceleyeceğini söylediği de bildiriliyor.

Bir çalışana muafiyet tanınmazsa, 4 Nisan’dan itibaren en az üç ay ücretsiz izne ayrılacak ve işten çıkarılmayacak. Ayrıca Intel’in izinli olanlara sağlık yardımı sağlamaya devam edeceği de söyleniyor.

Exit mobile version