Türk Lirası’nın değer kazanması dünyanın da gündemine düştü! Dolar ve euro sert çakılınca ünlü ekonomist konuştu

Türkiye ekonomide tarihi dönemini yaşıyor! Son 1 ayda dolar ve Euro kurlarında yaşanan yükseliş ile Türk Lirası’nın giderek değer kaybetmesi ülke ekonomisini her alanda kötü etkilerken dün yaşanan bir gelişme işleri değiştirdi. Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir ekonomi modelini açıklamasıyla dolar ile Euro hızla geriledi, TL yeniden değer kazandı. Liradaki bu ani değişimler dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash’in de dikkatini çekti.

Dolar, dövize endeksli TL mevduat sisteminin açıklanmasının sonrasında 18,34 TL seviyelerinden 12’nin altına geriledi. Bir gün bile geçmeden piyasada yaşanan bu hareketlilik dünyanın en ünlü ekonomistinin sosyal medya paylaşımına taşındı.

‘NE ÜLKE AMA!’

Dünyanın birçok ülkesindeki ekonomik gelişmeleri takip eden ve yorumlayan ünlü ekonomist Timothy Ash, dövizdeki büyük hareketliliği hayretler içinde izledi.

Ash, sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak, Erdoğan’ın açıklaması sonrası doların düşüşüne ilişkin, ‘Türkiye – Ne ülke ama!’ diyerek şöyle devam etti:

“30 yıllık ekonomistim. Hiçbir para biriminde bu denli döviz oynaklığını hiç görmedim. İnanılmaz.”

Exit mobile version