EkonomiGündemPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayacak! Kritik gün: Zamlı emekli ve memur maaşları…

2021 yılının son Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında saat 15.00’te başlayacak toplantıda öncelikli gündem maddelerinin memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam olduğu tahmin ediliyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammın ardından vatandaşlar zamlı memur ve emekli maaşlarını da merak ettiğinden bugün yapılacak toplantı merakla bekleniyor.

Bugün gerçekleşecek toplantının önemli maddelerinden biri memur ve emekli maaşlarına yapılacak yıllık ek zamlar olacak. Asgari ücret zammının ardından beklentiler artarken, emeklilere seyyanen yapılacak zam miktarı ve enflasyon farkı konuları da değerlendirmeler arasında. Kulislerde, emeklilere yapılacak zammın yıllık yüzde 40’lara kadar varabileceği konuşuluyor.

Kurdaki Dalgalanmalar Değerlendirilecek

Merkez Bankası’nın Aralık ayında dövize uyguladığı 5 müdahale ve sonuçları toplantıda değerlendirilen konular arasında olacak. Kur dalgalanmalarını bahane ederek aşırı fiyat artışına giden fırsatçılar ve stokçularla mücadele de gündemde yer alacak.

Salgına Karşı Ek Tedbirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlardan sunum alacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında salgın konusunda yaşanan son gelişmeler de değerlendirilecek. Türkiye’de de görülen ve hızlı bulaşıcı özelliği saptanan Omicron varyantına ilişkin ek önlemlerin de toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından “Millete Sesleniş” konuşması yapması ve toplantıda alınan Kabine kararlarını açıklaması bekleniyor.