Büyükşehir Belediyesinin hanelere kış yardımı devam ediyor! Gıda paketi, yakacak yardımı, ısıtıcı, temizlik malzemeleri ücretsiz veriliyor!

İzmir’de yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan tüm haneleri ilgilendiriyor! Kasım ayından bu yana çetin ve zorlu geçen kış ayları için belediyenin sunmuş olduğu Kara Kış Desteğinde süreç tüm hızıyla devam ediyor. İhtiyaç sahibi, muhtaç haneler için kurulan Kara Kış Destek Hattı ile alınan başvurular hızlıca sonuç veriyor, vatandaşlara gıdadan temizlik ürünlerine, ısıtıcıdan yakacak yardımına birçok alanda destek sağlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşlara kış yardımına başladı. Bu kapsamda 444 40 35 numaralı “Kara Kış Destek Hattı” ile bizizmir.com adresi üzerinden yardım başvurularının alınmasıyla yüzlerce haneye birçok alanda destek sağlandı. Üstelik bu destekler devam ediyor.

Belediye tarafından yapılan resmi açıklamaya göre:

“Kara Kış Destek Paketi”nde nakdi yardım, temel gıda talebi, giysi yardımı, yakacak, eşya, bebek bezi ve mama olmak üzere 6 seçenek bulunuyor. Yardım talep eden yurttaşlar bizizmir.com üzerinden başvuru yapabiliyor. Kara Kış Destek Başvuru Formu’nda yardım konularından birini veya daha fazlasını seçebiliyor. Böylece yurttaşların destek alması tek bir seçenekle sınırlandırılmıyor.

Ayrıca yine resmi verilere göre; Kasım ayının başından bugüne Kara Kış Desteği kapsamında 17 bin 630 haneye gıda paketi dağıttı, 5 bin 815 haneye 8 milyon 488 bin liralık nakdi destek sağlandı. 804 adet hijyen paketi, 406 paket bebek bezi, 7 bin 366 adet battaniye ve yorgan, 99 adet soba, 648 adet elektrikli ısıtıcı, 400 çuval yakacak dağıtımı da yapıldı. Üçyol’da hizmet veren Bizİzmir Giysi Noktası ve Giyim Otobüsü üzerinden 704 haneye 31 bin 766 parça giysi, çocuklara ise 269 adet oyuncak verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte yapılan yardımları şöyle duyurdu:

Belediyenin sunmuş olduğu yardımlardan faydalanabilmek için haber içeriğinde belirtilen telefon numarasını arayarak veya bizizmir.com üzerinden başvurunuzu iletebilirsiniz.

Exit mobile version