EkonomiGündemPolitika

Yarın kritik gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak: Emekliye, memura zam, 3600 ek gösterge…

Yarın kritik gün! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın bir kere daha Beştepe’de toplanacak. Son günlerde ekonomideki gidişat toplantının öncelikli gündemi olacak. Emekliye ve memur maaşlarına yapılacak zam da görüşülecek. 3600 ek gösterge de bir diğer gündem maddesi olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammın ardından emeklilerde de bir zam beklentisi oluşurken, birçok emeklinin maaşının asgari ücretin altında kalması bekleniyor. Bu maaş seviyesinin daha yukarılara çıkarılması için yapılabilecekler toplantının gündeminde olacak. Masada emekliye yapılacak seyyanen zam ya da asgari ücrete yapılacak zammın oranı kadar emekli maaşına da zam yapılması gibi seçenekler bulunuyor.

Memur maaşlarına yapılacak zam da gündeme gelecek. Memurlar toplu sözleşme döneminde 2022 yılına ait yüzde 5 zam artı enflasyon farkı alacaklar ancak yaşanan kur artışı ve fiyat yüksekliği kaynaklığından kaynaklı ek zam beklentisi var. Buna ilişkin asgari ücret sonrası işaret edilmişti ve buna olumlu bakılmıştı. Gözler memura gelecek ek zamda atılacak adımda. Öte yandan 3600 ek gösterge için yürütülen çalışmaların da hızlanması bekleniyor.

STOKÇULUK DA GÜNDEMDE OLACAK

Birkaç haftadır ülkenin öncelikli gündemi haline gelen stokçuluk da Beştepe’de yapılacak toplantıda konuşulacak. Stokçuluğa verilen cezaların artırılması yönündeki yasa teklifinin de gündeme geleceği toplantıda, Türkiye genelinde stokçuluğa yönelik denetimler, vatandaşların şikayetleri ve ayrıca otomobil piyasasındaki stokçuluğa yönelik şikayetler üzerine başlatılan soruşturmalar değerlendirilecek.