EkonomiGündemKamu PersonelleriMeb Personeli

Gündeme bomba gibi düştü! Öğretmen maaşlarına yüzde 50 zam gündem oldu! Asgari ücrete de yüzde 50 zam yapılmıştı

Bilindiğigibi 2022 asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin 4 bin 250 lira olduğunu belirtti. Bu doğrultuda asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmış oldu. Ayrıca öğretmenler de bu zamdan dolayı kendilerine de yüzde 50 zam yapılması talebinde bulundu. Öğretmenler sosyal medya hesabı Twitter’da #ÖğretmenedeYüzde50zam etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor.

ÖĞRETMENLER YÜZDE 50 ZAM İSTİYOR

Yıllardır sadece resmi enflasyon oranında zam alan öğretmenlerin alım gücü son aylarda iyice düştü. Artık azalan alım gücü karşısında öğretmenliğin maddi olarak hiçbir cazibesinin kalmadığını ifade eden öğretmenler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bununla beraber Sosyal medyada #ÖğretmenedeYüzde50zam hashtagı açan öğretmenler, yüzde 50 zam istiyorlar. Öğretmenler sosyal medya platformlarında görüşlerini belirterek geçim zorluğundan dolayı yüzde 50 zam istiyorlar.

“VİCDANINIZ KABUL EDİYOR MU?”

Sosyal medya platformu olan Twitter’da öğretmenler şu paylaşımları yaparak zam istediklerini belirttiler:

  • Öğretmen maaşı ile asgari ücret neredeyse eşitlendi artık asgari ücretli öğretmenlerimiz var.
  • Gerçek enflasyon %60, asgari ücret %50 arttırılmışken Öğretmenlere ve Memurlara da en az %50 zam yapmak elzemdir!
  • Asgari ücrete verilen zam %50, Öğretmene verilen zam %5, Cidden vicdanınız kabul ediyor mu bunu?! Bir öğretmen aldığı maaş ile “ay sonunu nasıl geçireceğim ” diye düşünmekten mesleğine işine tam odaklanamıyor. Çünkü öğretmen maaşı çok düşük seviyede.
  • Asgari ücrete yapılan zam oranında zam istiyoruz.

ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı bilindiği gibi Ağustos’ta belli olmuştu. Bu doğrultuda 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik bir artış olacağı belirtilirken 2021 Temmuz ayında göreve yeni başlayan ve derecesi 9/1 olan stajyer bir öğretmenin maaşı 5.205 TL olmuştu.

2022 öğretmen zam oranlarına göre 202 yılının Ocak ayında göreve yeni başlayan ve derecesi 9/1 olan stajyer bir öğretmenin maaşı 5.553 TL olacak. 2022 yılı Temmuz Aralık döneminde ise maaşı 5941 TL’ye yükseleceği belirtilirken 2023 yılında da tüm memurlara olduğu gibi öğretmenlere de yüzde 8+yüzde 6 zam yapılacak. Bu zam kapsamında 2023 Temmuz ayına kadar6.417 TL, 2023 Temmuz ayından yılsonuna kadar da 6.802 TL maaşları olacak.

Peki sizce öğretmen maaşlarına ne kadar zam yapılmalı? Sayfanın alt kısmındaki yorum bölümünden görüşlerinizi belirtebilirsiniz.