KPSS'siz 10 Bin Özel Harekatçı Alım Süreciyle İlgili Detaylar Bekleniyor

KİMLER ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMINA BAŞVURUDA BULUNABİLECEK?

Bilindiği gibi yaklaşık 1 ay kadar önce eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 10 bin yeni özel harekat polisi alımı yapılacağını müjdelemişti.

ÖZEL HAREKAT İSTİHDAMINDA KPSS ŞARTI KALDIRILDI

Önceki özel harekat polisi alımlarında yeteri kadar başvuru alınamadığı gerekçesi ile OHAL sonrası çıkarılan KHK’de özel harekat polisi alımı ile ilgili bazı şartlar esnetilmiş fakat yaş şartında herhangi bir değişiklik yapılmamıştı. Yapılan düzenleme ile birlikte özel harekat polisi alımlarında KPSS şartı aranmayabileceği, lise ve dengi okullardan adaylarında başvuruda bulunabileceği belirtilmişti.Fakat başvuruda bulunmak isteyen erkek adaylarda aranacak askerlik şartı ( Terhis süresinden en fazla 3 sene geçmiş olmalı) ,ile yaş şartı bu düzenlemelere dahil edilmedi.

YÜZBİNLERCE ADAYIN GÖZÜ KULAĞI SÜLEYMAN SOYLU’DA

 On binlerce aday İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’dan askerlik ve yaş şartı konusunda müjdeli haber bekliyor , fakat yine bir o kadar adayın da askerlik ve yaş şartının esnetilmemesi gerektiği yönünde yorumları bulunuyor. Kamupersoneli.net’e gelen yorumların büyük bir çoğunluğu yaş ve askerlik şartının esnetilmesi konusunda, bu yorumlar sadece özel harekat polisi alımları ile ilgili değil tüm kamu personeli alımlarında yaş şartının esnetilmesi yönünde.

YAŞ VE ASKERLİK ŞARTI KONUSUNDA AÇIKLAMA BULUNMUYOR

Fakat hükümet cephesinden henüz net bir açıklama gelmiş değil. Özel harekat polisi alımları ile ilgili süreç hakkında eski İçişleri Bakanı Sn. Efkan Ala, bir kaç ay içerisinde ilana çıkılacağını belirtmiş, yeni İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’da sadece özel harekat polisi alımının değil 10 bin polis memuru alımı içinde ilana çıkılacağını bildirmişti. Polis olmak için bekleyen yüz binlerce aday şimdilik ilanları beklemeye devam ediyor.

Exit mobile version