Sağlık Bakanlığı personel alımını bekleyenler! Bakan Koca resmen duyurdu: Türkiye geneli tam 40 bin kişi işe alınacak

Sağlık Bakanlığı personel alımını bekleyenler için müjde bir kere daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi! TBMM Genel Kurulu’nda 2022 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, 40 bin personel alımına ilişkin açıklamada da bulundu.

Alımların 30 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi kadrolarında gerçekleşeceği biliniyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Koca şu açıklamaları yaptı:

“40 bin yeni kadro tahsis edildi. ÖSYM’ye 20 bin sözleşmeli sağlık personeli gönderildi. Önümüzdeki günlerde kılavuz yayınlanacak. KPSS puanına, merkezi yerleştirmeyle, mülakat yapılmadan alınacak. Mart ayında da 10 bini sürekli işçi,10 bini sağlık personeli olmak üzere 20 bin personel alacağız.”

Personel Alımı Başvuru Şartları

Sağlık Bakanlığı’na yeni alımlar ile ilgili başvuru şartları henüz yayımlanmadı; fakat geçen yıl yapılan alımlarda yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan başvuru şartları şu şekilde gerçekleşmişti:

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Exit mobile version