Bu kan grubunda olanlar dikkat! Kan grupları ve hastalıklar arasındaki bağlantı açıklandı!

Konuyla ilgili Londra’da ilginç bir çalışma yapıldı. Üniversitede yapılan çalışma sonucunda 882 kişinin kan gruplarına ilişkin ilginç veriler elde edildi. Kan grupları ile hastalıklar arasında bağlantının olduğu ifade edildi.

İngiltere’de herkesi yakından ilgilendiren önemli bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonuçların göre kan grupları ve hastalıklar arasındaki bağlantı ortaya çıkarıldı.

Merak edilen araştırma Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde yapıldı. Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser de dahil olmak üzere pek çok hastalığın sebebinin kan grubu olabileceğinin altı çizildi.

0 AVANTAJLI, AB RİSKLİ

882 kişinin katılmış olduğu çalışmada AB kan grubu olan kişilerin risk grubunun diğer kişilere göre 5,6 oranında daha fazla olduğu belirtildi. Aynı zamanda 0 kan grubunun ise en az risk taşıdığı açıklandı.

Aynı zamanda geçen yıl AB’de yapılan bir çalışmaya göre AB kan grubuna sahip olan kişilerin kalp hastalıklarına yakalanma oranı yüzde 23 daha fazlayken, B kan grubuna sahip olan kişilerin 0 grubuna göre yüzde 11 oranında daha fazla olduğu belirtildi.

Warwick Üniversitesi’nde virolog ve moleküler onkoloji profesörü olan Lawrence Young, araştırmalar ile ilgili, önemli açıklamalarda bulundu.

Young, “Kan grubu antijenlerinin kan pıhtılaşmasını etkilediğine dair hiçbir şüphe yok” dedi.

Young, açıklamasının devamında “Hücre zarındaki proteinler, kan pıhtılaşması ve kardiyovasküler hastalıkların duyarlılığını etkileyebilen bu yapışkanlık faktörlerini etkiler” diye konuştu.

Exit mobile version