DünyaGündemSağlık

Koronavirüsle mücadelede yeni önlem! Ülke, aşı olmayanlar için şok karar aldı

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede yeni bir aşamaya geçildi. Aşılı-aşısız tüm kovid-19 hastalarının tedavi masraflarını karşılayan Singapur hükümeti, maddi desteğini aşısız kişilerden çekti. Buna göre, aşı olmayı reddedenler hasta olduklarında tedavilerini kendi ceplerinden ödeyecekler.

Wall Street Journal’ın haberine göre, ülkeler tek tek vatandaşlarını aşı yaptırmaya ikna etmek için savaşırken, Singapur yeni kararla tüm dünyayı şaşırttı. Devlet, aşı olmayı reddedenlerin kovid-19 tedavi masraflarını karşılamayı tamamen bırakıyor.

Geçtiğimiz yıldan beri neredeyse tüm Kovid-19 hastalarının tedavi masraflarını ödeyen Singapur hükümeti, Çarşamba gününden itibaren aşı olmamayı seçenlere verdiği desteği geri çekti. Sağlık Bakanı Ong Ye Kung da geçen ay yaptığı açıklamada, “Eğer aşı olmaya uygunsanız, herkesi aşı olmaya teşvik etmek için bu önemli sinyali göndermeliyiz” demişti.

Diğer Ülkelerde Durum Ne?

Avusturya da Şubat ayından itibaren tüm yetişkinlerin aşı olmasını zorunlu kılacak ülkelerden. Viyana’da aşı randevularına gelmeyenlere 4 bin dolara kadar para cezası kesilebilecek. Yunanistan, 60 yaşın üzerindekiler için Kovid-19 aşılarını zorunlu hale getirdi ve ilk dozunu almayan veya ilk aşılarını yaptırmak için randevu almayanlara Ocak ayının ortasında para cezası vermeye başlayacak.