Bilim, Teknoloji

Gizli Android Kodlarını Biliyor Muydunuz? İşte Android Telefonların Gizli Kodları!

Android cihazlarda yer alan gizli kodlarla birçok işlemi telefonculara gitmeye gerek kalmadan kendinizde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? IMEI numarası öğrenmeden LCD LED ekran testine kadar birçok android kodları sayfamızdaki haberden öğrenebilirsiniz.

Akıllı telefonlarınızda bulunan arama bölümünde USSD Protokolünü kullanarak çeşitli kodlar sayesinde bir takın gizli özellikle ulaşabilir ve bunları aktif hale getirebilirsiniz. Bu kodlar özellikle hızlı kodlar veya Yapılandırılmamış Tamamlayıcı Servis Verileri (USSD) olarak adlandırılır. Bu kodlar kullanıcıların gizli verilere ulaşmasına imkân veren bir ara yüz olarak çalışmaktadır.

Buna tüm kullanıcılar açık kod kanalları ile veya bilgisayar yardımı ile doğrudan iletişim kurarak cihazlardaki arka plan özelliklerine ulaşabilirler. Bunun için kullanıcıların bir telefon çevirici ekrana ( arama yapılan bölüm) ve bir takım koda ihtiyacı vardır. Bu kodlar genellikle  *veya # simgeleri ile başlar veya biter. Telefon kullanıcıları bu kodları yanlışlıkla aktif etmeleri genellikle imkânsızdır. Bu gizli android kodları temelde basit harf ve simge ve rakamlardan oluşmuş olsa da kullanımları pek pratik değildir. Ama buna rağmen telefonların gizli özelliklerini keşfetmek birçok kişiye eğlenceli gelebilmektedir.

Akıllı telefonlarda eğlence amacı ile kullanabileceğiniz bazı kodları sizinle ile paylaşmaya karar verdik. Fakat bu kodları kullanırken herhangi bir veri kaybı yaşama ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Bu konuda size tavsiyemiz öncelikle telefonunu yedekleme yapabilirsiniz.

*#06# IMEI Numarası Öğrenme

Cep telefonunuzun arama ekranına *#06# kodunu yazarak bu ekrana ulaşabilirsiniz. Eğer cep telefonunuz çalınır veya kayıp olursa bu çıkan IMEI numarası ile takip sağlanabilmektedir.

*#0*# LCD Ekran Testi

Gizli kodlar arasında *#0*#  kodunu oldukça önemli bir kod olarak bir kenara not edebilirsiniz. Bu kod ile oldukça eğlenceli bir test modu karşınıza çıkmaktadır. Bu ekranda ekranın rengini, reseptörleri, karartma ve titreşimleri test edebilirsiniz.

*#61# Arama Yönlendirme Kontrolü

Bu kodu kullanarak arama yönlendirme seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.

*43# Arama Bekletme Etkinleştirme

Bu kod ile telefonunuzun arama bekletme özelliğini etkileştirebilir veya iptal edebilirsiniz.

*#7353# Hızlı Test Menüsü

Android kodlar arasında en önemlilerinden biride bu hızlı test menüsü kodudur. Bu kod sayesinde telefonunuzun kamera, ses, duyar gibi bazı donanın özelliklerini rahatlıkla test edebilirsiniz. Bu kod Android telefonlar arasında sadece Samsung telefonlar için geçerli olan bir kod olma özelliği taşır.

*#1234# Firmware Görüntüleme

Yine sadece Samsung telefonlarda kullanılabilen bu kod yazılım sürümünü görüntülemek ve kontrol etmek için kullanılır.

*#9090# Cep Telefonu Teşhis Kodu

Bu gizili kod mobil teşhis konusunda kullanıcıya destek olan bir kombinasyondur. Bu kodu kullanarak cep telefonunuzun servis modu penceresini görüntüleyebilirsiniz.

*2767*3855# Fabrika Ayarlarına Geri Dönme

Bu kod ile cep telefonumuzu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Fakat bu kodu kullanmadan önce yedekleme yapmaya dikkat edin. Bu kod genellikle veri kaybına neden olmaktadır.

Andoid telefonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek gizli bilgileri keşfetmek eğlenceli olabildiği kadar risklide olabilmektedir. Bu kodlar doğru kullanıldığı sürece işinize yarar bilgiler olabilir. Yukarıda belirttiğimiz kodlar en çok kullanılan kodlar olsa da daha pek çok gizli kod mevcuttur.