Dünya

Bebeklere yanlışlıkla BioNTech aşısı yapıldı! Hastaneye kaldırıldılar!

Tüm dünya Brezilya’da meydana gelen skandalla çalkalanıyor. Brezilya’da yeni doğmuş 2 bebeğe yanlışlıkla BioNTech Pfizer aşısı yapıldı. Tetanos ve Hepatit B aşısı yapılan bebekler hastaneye kaldırıldı. Detaylar haberimizde..

Brezilya’da meydana gelen olaya göre 4 aylık 2 bebeğe difteri, tetanos ve hepatit B aşıları yapılacaktı. Ancak bu aşılar yerine bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldı. Yapılan aşı sonrasında bebekler kontrol altına alındı. Aşıyı yapan hemşire görevden alındı ve inceleme başlatıldı.

KARAR ALINMIŞTI

Pek çok ülkede 5 yaşının üzerindeki çocuklar için BioNTech aşısı ile ilgili karar alınmıştı. Brezilyalı yetkililer Haziran ayında 12 yaşının üstündeki çocuklara yapılması kararını almıştı.

İZMİR’DE DE OLMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir olay İzmir’de yaşanmıştı. Sağlık ocağında yanlışlıkla 1 aylık bebeğe hepatit-B aşısı yerine BioNTech aşısı vurulmuştu. Ailenin suç duyurusunda bulunulurken, ailenin avukatı Dilek Güzel şu açıklamayı yapmıştı:

“Yanlış aşı vuranlar ile ilgili yasal süreç başlattık. Müvekkillerim sürecin başından itibaren, toplumsal ve bireysel bağışıklık için aşılamanın önemli olduğunu düşünen, kendileri aşı olmuş kişilerdir. Kesinlikle aşı karşıtlığı yoktur. Hatası olanların cezalandırılmasını istiyoruz”