Dünyayı ayağa kaldıran Omicron varyantıyla ilgili flaş açıklama! Varyanttan ölenlerin sayısı…

Dünya üzerinde 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsün en yeni varyantı olan Omicron varyantına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Toplamda 38 ülkeye yayılan ve Türkiye’de henüz vaka örneğine rastlanmayan Omicron varyantı, bilim insanlarının düşüncelerine göre ‘çok daha fazla mutasyon içerdiği için’ bulaşıcılık açısından da çok tehlikeli görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise Omicron varyantıyla ilgili yeni ve flaş bir açıklamada bulundu.

Hakkında henüz yeterli bilgi bulunmayan varyantla ilgili endişeler yüksek sayıda can kaybına neden olabileceği yönündeydi. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı son açıklamaya göre Omicron varyantı nedeniyle henüz bir can kaybı meydana gelmedi; yani varyanttan ölenlerin sayısı şu an için sıfır. Bunda en önemli etkenin ise aşı olduğu düşünülüyor.

Omicron Varyantının Belirtileri Farklı Mı?

Güney Afrika’da ortaya çıkan varyant ile ilgili açıklamalarda bulunan Güney Afrika Tabipler Birliği (SAMA) Başkanı Dr. Angelique Coetzee, ‘Semptomları daha önce tedavi ettiklerimden çok farklı ve çok hafifti’ dedi. Hastaların yaklaşık yarısının aşısız olduğunu söyleyen Coetzee, Wuhan ve Delta’da görülenin aksine bu varyant ile enfekte olanlardan hiçbirinin koku veya tat alma duyusunu kaybetmediğini belirtti.

Coetzee ‘Bir veya iki gün boyunca kas ağrısı ve yorgunluk ile kendini iyi hissetmeyen hafif bir hastalık sunuyor’ dedi. Bu varyanta yakalananlarda hafif bir öksürüğün olabileceğinin altını çizen uzman isim, ‘Enfekte olanlardan bazıları şu anda evde tedavi ediliyor’ cümlesini de açıklamalarına ekledi.

Exit mobile version