Bilim, Teknoloji

Milyonlarca Kullanıcısı Var! O Sosyal Medya Uygulaması Özür Diledi!

Dünyanın dört bir yanında kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulaması Twitter’ın her geçen gün kullanıcısı artmaya devam ediyor. Ancak milyonlar tarafından sevilen sosyal medya uygulaması Twitter geçtiğimiz günlerde yaptığı hamleyle büyük tepki aldı. Kullanıcısını hayal kırıklığına uğratan Twitter kullanıcılarından özür dilemek durumunda kaldı. İşte detaylar…

O Hesaplar Askıya Alındı!

Twitter ‘ın uygulama üzerinde uyguladığı yeni politika kullanıcıları kötü etkiledi. Kullanıcıların izni olmaksızın fotoğraf ve videolarını kaldırmalarına yönelik yapılan yeni politika rıza esasına göre gidecek olması üzerine kullanıcıları ayaklandırdı. Bazı kötü kullanıcılar ise bu durumu kötüye kullanarak gazetecileri ve araştırmacıları ihbar etti.

Kullanıcılarından özür dileyen Twitter, “koordineli ve kötü niyetli rapor” adı altında yapılan şikayetler sebebiyle bazı hesapları yanlışlıkla askıya aldığını açıkladı. Hatanın düzeltildiğini belirten şirket, yeni gizlilik politikasının sağlıklı bir şekilde çalışması için inceleme başlattıklarını da ifadelerine ekledi.

Konu hakkında açıklama yapan Twitter temsilcisi, “Kötü niyetli raporların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ne yazık ki uygulama ekiplerimiz bu konuda hata yaptı ve bazı hesapların askıya alınmasıyla sonuçlandı. Yaptığımız hataları bir daha tekrarlamamak için inceleme başlattık. Taciz ve korkutma amacıyla yapılan paylaşımları engellemek için düzenlediğimiz politikamızı lütfen doğru şekilde kullandığınızdan emin olun.” ifadelerinde bulundu.