Emniyet PersoneliGündemKamu PersonelleriPersonel Alımı

2021 – 2022 POMEM polis alımı duyurusu! EGM Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunuPÖH alımı detayları, genel şartlar ve başvuru detayları

Binlerce aday İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Polis Özel Harekat bünyesine girmek için çeşitli yolları araştırıyor. Adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat yani PÖH alımının yapılmasını bekliyor. Bazı vatandaşlar ise EGM’nin normal polis alımı ilanı ile teşkilata girip içerden Polis Özel Harekat’ı seçerek PÖH olmak istiyor. PÖH birimi yüksek riskli bölgelerde çalışan ve özel eğitim alan personellerden oluşur. Polis Özel Harekat (PÖH) için personel alımı, İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılır. Peki nasıl PÖH olunur?

Polis Özel Harekat (PÖH) İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yüksek riskli bölgelerde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan personellerden oluşuyor. Polis Özel Harekat personeli olarak görev yapmak isteyenler de “Pöh nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler Polis Özel Harekat olamaz? sorularını araştırıyor.

PÖH NASIL OLUNUR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde PÖH olarak görev yapmak isteyen adayların Polis Eğitim Merkezi’nde eğitim almış olması gerekir. Bununla birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, eğitimlerine devam ederken özel harekat polisi olmak istediğini tercihlerine ekleyebilir veya polis olarak görevine başladığında PÖH için başvuru yapabilir. Ayrıca mesleğine polis olarak devam eden bir kişinin PÖH olma hakkı bulunuyor ve PÖH başvurusu yapabiliyor.

Özel hareket polisi olarak görev yapmak isteyen kişilerin fiziki sınavı ve mülakat sınavını da başarılı bir şekilde geçmesi gerekirken bu sınavdan sonra adayın eğitim merkezlerinde eğitim alması gerekiyor. Bu eğitim de başarılı bir şekilde tamamlanırsa POMEM fiziki yeterlilik testi yani sıçrama, lastikten geçme, takla, ağırlık taşıma, slalom koşusu ve engel etaplarından geçerek PÖH olunabilir.

BAZI ŞARTLAR ARANIYOR

Polislik kadrosunda görev alan kişiler her alan kişiler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri PÖH olmak için başvuru yapabiliyor. PÖH mesleğini seçecek olan adayların bazı şartlara haiz olması gerekmektedir. Bu kapsamda adayların uyması gereken en önemli şartlardan biri yaş şartıdır. Adayların henüz 28 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Silah taşıma engelinin bulunmaması gerekirken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekiyor. PÖH olmak isteyen adaylar evli ise, hem kendinin hem de eşinin adli sicili incelenir. Aynı zamanda adaylar başvuru sırasında herhangi bir siyasi oluşuma ya da partiye üye olmadığını da kanıtlamak zorundadır.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Polis alımı kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamalarında Polis Akademisi Başkanlığının, polis alımı için gerçekleştirdiği 27. dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilere ‘yaptığınızın işin en iyisini yapmaya çalışın’ tavsiyesinde bulunan Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Yakın çevreniz kadar sevgili genç arkadaşlarım, dışınızı da gözetmeniz, orayla ilgili atabileceğiniz adımları alabileceğiniz tedbirleri ve aynı zamanda da kuracağınız ilişkileri kurmanız gerekir. Hayat bizden, kendimizden ibarettir. Büyük bir dünyanın bir parçasıyız. Başka bir şey daha söyleyeyim. Annenizin, babanızın duasını almayı hiç ihmal etmeyiniz. Bu dünya geçiş, asıl ahiret o taraf. Ama Allah bize müjdeliyor diyor ki ‘Ben zorluklarınızı kolay ederim’ diyor. Onun için hiç oradan ayrılmayın..

Ve yine en önemli meselelerden bir tanesi de kendinizi sürekli ama sürekli yenileyin. Kendinizin sürekli gelişimini sağlamaya çalışan bir anlayış ortaya koyun. Bunu da niçin söylüyorum? Bunları şunun için söylüyorum. Bugün bunu ifade etmemenin en temel nedeni şu bir şey de gelecek tayini bulunmaktan Allah’a sığınırım. Ama sizin yaşadığınız Türkiye’ye herkes imrenerek bakacak. Onun için hem karakterlerimiz çok güçlü, her bilginiz çok güçlü, hem yetenekleriniz çok güçlü, hem de sağlam bastığınız coğrafya gibi kendiniz de çok güçlü olmalısınız”

Bir Yorum