GündemPolitika

Yeni bakan Nureddin Nebati’den ilk açıklamalar: “En önemli önceliğimiz…”

Dün gece Lütfi Elvan’ın görevinden affını istemesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Nureddin Nebati devraldı. Bakan Nebati devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, “En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdamdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı. Atamanın sonrasında Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek görevine resmen başladı. Bakan Nebati devir teslim töreninde de önemli açıklamalarda bulundu. İşte Nebati’nin konuşmasından satır başları…

“İnşallah herkes için ülkemiz için milletimiz için hayırlara vesile olacak devir teslim yapıyoruz. Burada devir teslim yapmıştık sayın bakanım görevi devralmıştı. Allah ömür verirse, bu makamları Rabbimize hamd ederek ama inşallah işin sonunda başarılı ve milletimizin hayrına, ülkemizin yararına işler yaparak devretmeyi nasip etsin. Bakanlık gelip geçici, önemli olan; yaptığımız hizmetler, akşam başımızı yastığa koyduğumuz andaki huzur.”

“Sayın Cumhurbaşkanı’ma, şahsıma bu görevi emanet edecek kadar güvendiği için teşekkür ediyorum. Milletimize ve devletimize böyle bir makamda hizmet etmek için büyük bir sorumluluk gerekiyor, bu sorumluluğu gece yarısı itibarı ile aldık. Bundan sonra da bu sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye gayret edeceğiz. Hazine ve Maliye Bankalığı, Türkiye’nin çok önemli bir merkezidir.”

“Bakanından aşağıdaki uzmana kadar güvenlik görevlilerine kadar herkesin alın terinin aktığı, akıl terinin döküldüğü bir merkezdeyiz. Böylesi merkezde işlerimizi yapmaya gayret edeceğiz.”

2 Yorum

  1. Slm Türkiye Antalya’da ikametgah ediyorum. Özel güvenlik görevlisi,yim! uluslar arası inşaat boyacılığı ustalık belgem var. Saygılar…

  2. Aydın kuşadasinda yasiyorum 19 yasindayim firincilik tecrubem pide pizza simit ekmek bu cesit seyler yapiyorum danimarkada calismak istiyorum.