Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan binlerce kişiye destek müjdesi: Destek paketinin detayları tek tek açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, imalat sektörü ve istihdama yönelik duyurduğu destek paketine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. İlave İstihdam Destek Programı ile 10-50 kişi çalıştıran işletmeler devlet bankalarıyla imzalayacakları işe alım taahhütleriyle bu destekten yararlanabilecekler. Destek kapsamında işverenler her bir işçi için bu yıl 1165 TL tutarında destek alacaklar.

Bu şekilde 13 bin firmanın bu krediden faydalanmaları sağlanarak 55 bin yeni istihdamın önü açılıyor. Proje tamamlandığında 125 binin üzerinde ilave istihdam rakamına ulaşılacak. İmalata Dayalı İthal İkame Desteğiyle de teşvik belgesi alarak 3, 4, 5 ve 6. bölgelerde yer alan illerde yatırım yapacak işletmelere Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet sağlayacak.

KGF bugüne kadar 1 milyon 282 bin firmaya 636.8 milyar TL ticari krediye karşılık 550 milyar TL kefalet sağladı. Erdoğan, fon aracılığıyla iki yeni destek programının başlatılacağını da duyurdu. İki paketin ayrıntıları şöyle; İlave İstihdam Destek Paketi ile 12.5 milyar TL kredi, 10 milyar TL de kefalet hacmi oluşacak. Bu paketle 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza, istihdama kattıkları her yeni sigortalı çalışan için azami 100 bin TL KGF kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlanıyor.

Destek kapsamında Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi, Deniz, TEB, Kuveyt-Türk, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Türkiye Finans, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 24 aya kadar ödemesiz dönem dahil olmak üzere 120 aya kadar vade ile yatırım kredisi imkanı sağlıyor.

Exit mobile version