Omicron varyantı için tedbirler artmaya başladı! 13 Aralık tarihine kadar yasaklandı!

Koronavirüs salgını tüm dünyada can almaya devam ederken, yeni çıkan bir varyant herkesi panik havasına soktu. Yeni varyant sebebi ile birtakım önlemler alınmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok sayıda ülkeye uyuş yasağının olduğunu duyurmuştu.

Bunun üzerine Pegasus yeni kararı açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Fas, Omicron varyantı sebebi ile ülkeye girişlerin yasaklandığını duyurdu. Pegasus da Fas’a yapılacak uçuşların yeni varyant sebebi ile 14 gün boyunca durdurulacağını açıkladı.

CUMA GÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cuma akşamı yapmış olduğu açıklamasında varyant sebebi Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den Türkiye’ye seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

14 GÜN BOYUNCA ASKIYA ALINDI

Twitter üzerinden resmi açıklamasını yapan Pegasus “Resmi otoritelerin aldığı karar doğrultusunda; 30 Kasım 2021 tarihi itibarıyla Fas ile uçuşlarımız karşılıklı olarak 14 günlüğüne durdurulmuştur. Bir sonraki uçuşumuz 13 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecektir” dedi.

Exit mobile version