18 yaşını tamamlayanlar için başvurular acil olarak başladı! Ocak ayı öncesi 100 bin kişi işe alınacak!

İŞKUR üzerinden yapılan açıklamada 101 bin 267 personel alınacağı duyuruldu. En az ilkokul mezunu adayların başvurabileceği personel alımında adayların taşıması gereken başvuru şartları ve ilan detayları ayrıca ifade edildi. Hem kamu hem de özel sektöre yapılacak olan personel alımı için detaylar haberimizde..

En az ilkokul mezunu adayların alınacağı iş ilanları kapsamında duyuru yapıldı. İşe ihtiyacı olanların mutlaka başvurması gereken iş ilanlarında en çok alım yapan meslekler ve İŞKUR başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

İŞKUR PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

En az ilköğretim mezunu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların online olarak yapılacağının altı çizildi. Aşağıdaki link üzerinden ilanlara tıklayarak, başvuru şartlarını ayrıca görüntüleyebilirsiniz.

EN ÇOK ALIM YAPAN MESLEKLER:

Beden İşçisi (Genel)       22431

Temizlik Görevlisi            3215

Satış Danışmanı / Uzmanı            2988

Makineci (Dikiş)               2271

Paketleme İşçisi               1731

Garson (Servis Elemanı) 1600

Konfeksiyon İşçisi            1533

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı     1364

Ambar/Depo Görevlisi  1308

Ön Muhasebeci 1279

Şoför-Yük Taşıma             1261

Güvenlik Görevlisi           1122

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi              1100

İLANLAR İÇİN HEMEN TIKLAYIN!

Exit mobile version