Akaryakıta gelen zamlardan endişelenmenize gerek kalmayacak! 2023 yılında tamamen başlıyor

BMW İx3, XEV IEV7S, Renault Zoe, Renault Twizy gibi elektrikli araçlar günümüzde giderek daha çok yaygınlaşıyor. İçten yanmalı motora sahip araçların aksine akaryakıta ihtiyaç duymayan elektrikli araçlara, günümüzün en kullanışlı teknolojilerinden biri gözüyle bakılıyor. Ayrıca diğer araçların tersine, ekosisteme zararlı olacak gazları salmayan elektrikli araçlar için Türkiye’den de müjde verildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin 2022 sonunda üretim bandından indirileceğini açıkladı. Yani 2023’te yerli elektrikli araçlar kullanılabiliyor olacak.

Dünya gazetesine açıklamalarda bulunan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, fiyatlandırmanın 2022’nin sonu ile 2023’ün başında belli olacağını, C-SUV modelinin kendi sınıfında, Türkiye’de satılan mevcut araçlarla rekabet edecek bir fiyatla piyasaya çıkacağını belirtti. Yerli otomobilin şarj süresinin de rekabetçi olacağını ifade eden Karakaş, “TOGG, 30 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilecek” dedi. “Şarj alt yapısı, elektrikli araç kullanımını destekleyecek mi?” sorusuna da yanıt veren TOGG CEO’su, “Şarj konusu korku olmaktan çıkacak” ifadelerini kullandı.

Karakaş, nüfusun ve trafiğin yoğun olduğu her 25 kilometrekarede bir şarj ünitesi kurmayı planladıklarını belirtti. Otomobil sektörünü derinden etkileyen tedarik ve çip krizine de değinen yetkili, “Doğru planlama ile yaptığımız rezervasyonlar sayesinde etkilenmeyeceğiz” dedi.

Karakaş, elektrikli araç üretimindeki yeni tehlikenin batarya krizi olduğuna dikkat çekti, “Enerjide dışa bağımlılığı kendi bataryamızı üreterek sona erdireceğiz” dedi. Karakaş’ın açıklamalarına göre ilk elektrikli SUV aracın 2022 yılı sonunda üretim bandından indirilmesi planlanıyor.

Exit mobile version