Son dakika! Süper varyant ortaya çıktı! Uçuşlar askıya alındı..

Tüm dünya koronavirüs salgını ile uğraşırken, şimdi de ortaya çıkan süper varyant ortalığı karıştırmaya başladı. Gelen bir son dakika haberine göre ortay acıkan süper varyant sebebi ile bazı ülkelerde uçuşlar askıya alındı.

Fransa, yeni tip koronavirüs salgının varyantı sebebiyle bazı Afrika ülkelerine uçuşları askıya aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama başbakanlık tarafından yapıldı. Yapılan açıklamaya göre en az 48 saat boyunca Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Eswatini’den Fransa’ya yapılan uçuşlara ara verildiği ifade edildi.

Aynı zamanda son 14 gün içerisinde bu ülkelerden gelen kişilerin yetkililere bilgi vermesi ve koronavirüs testi yaptırmaları gerektiği belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da az önce sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında “TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir” ifadesini kullandı.

YENİ VARYANT SONRASI SON GELİŞMELER

Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsavana’da rastlanan varyant tüm dünyada endişelere neden oldu. 9 kişide yeni hastalığın görülmesi sonrasında yeni varyanta süper varyant adı verildi.

Ülkemiz ise yaptığı açıklamasında yeni varyant tespit edilmeden önce 15 Kasım tarihinde Afrika’ya yapılan uçuşları geçici bir süre askıya aldığını duyurmuştu.

Exit mobile version