Bilim dünyasından güzel haber geldi: Binlerce hastaya umut olacak!

Bilim dünyasından binlerce hasta için umut olacak yeni haber! Özellikle ileri yaştaki insanları etkileyen Alzheimer, fareler üzerinde incelemeleri devam eden ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir aşıyla kontrol altına alınabilecek.

ABD ve Almanya’da görevli bilim insanları, deney fareleri üzerinde devam eden aşı geliştirme çalışmalarında dikkat çekici sonuçlara ulaştı. Uzmanlar, söz konusu aşının beyinde oluşan amiloid proteinleriyle mücadele etmeye yardım eden ve bağışıklık sistemini geliştirmede son derece başarılı olduğunu açıkladı.

Leicester Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarından Profesör Mark Carr, çalışmaların umut verici olduğunu açıklarken, aşının farelerde hafıza kaybını azalttığı ve insanlar üzerinde çalışmalara da devam edileceğini söyledi.

Beyindeki amiloid beta proteininin beyindeki nöronlar arasındaki iletişimi engellediği ve bu sebeple demansa sebebiyet verdiği kaydedildi. Bilim insanları farelere aşının yapılmasının antikorları  tetiklediğini ve bu sayede nöronların tekrar çalışmaya başladığını açıkladı. Uzmanlar, beyindeki glikoz metabolizmasını artırdıklarını belirtti. Profesör Carr, “Her ne kadar bu teknoloji erken dönemlerinde olsa da bu sonuçlar insanlarla yapılan klinik denemelerde de tekrarlanırsa bu dönüştürücü olabilir. Alzheimer semptomları tespit edildikten sonra potansiyel olarak hastalığın önüne geçilebilecek” dedi.

Exit mobile version