Dünya

İzlenme rekorları kıran diziyle ilgili dünyayı şoke eden karar alındı: Kurşuna dizilerek infaz edilecek!

Yayımlandığı ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran ve dizi sektörünün gündemine oturan Güney Kore yapımı Squid Game’le ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Tüm dünyayı şoke eden gelişmede Kuzey Kore’ye kaçak bir şekilde diziyi sokan kişinin kurşuna dizilerek öldürüleceği ortaya çıktı.

Kuzey Kore; Batı ve Güney Kore’den gelen materyallerin ülkeye girmesine katı bir yasak getirmiş ve ”Gerici Düşünce ve Kültürün Ortadan Kaldırılması” adında bir yasayla Güney Kore ve ABD gibi ülkelerden herhangi bir video yapımının izlenmesini, ülkeye sokulmasını yasaklamıştı. Yasağa uymayan kişiler için se idam cezasını yürürlüğe koymuştu.

Ancak Kuzey Koreli bir kişi bu yasağı göz ardı ederek Güney Kore yapımı ünlü Squid Game dizisini kaçak bir şekilde ülkeye soktu. USB bellekle dizinin ülkeye sokulduğun tespit edilmesinin ardından ortalık karıştı. Dizinin kopyalarını temin eden kaçakçıdan kopyaları satın alan öğrenci ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, kaçakçıya ise idam cezası verildi. Kaçakçı kurşuna dizilerek öldürülecek.

Diziyi izleyen diğer öğrencilere ise 5 yıl boyunca ağır şartlar altında çalışma cezası verildi. Resmi kaynaklara göre, okuldaki öğretmenler ve yöneticiler de işten atıldı. Bu kişilerin madenlerde çalışacağı ifade edildi.