Sağlık Bakanlığı Türkiye geneli 40 bin personel alımı… Alım başvuruları başladı mı? Hangi kadrolara personel alınacak?

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılı personel alımlarının detayları binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı basın açıklamasında Bakanlığın personel alımına ilişkin yeni detayları vatandaşlarla paylaştı. 40 bin personel alımına ilişkin bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 40 bin personel alımı gerçekleşeceğini doğruladı. Devletin kadro açmasını bekleyen sağlıkçılar da Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından umutlarını tazelediler. Diğer yandan personel adayları 40 bin kişilik kadro kapsamında sözleşmeli personel kadrolarında ve hastanelere işçi kadrolarında alım yapılmasını bekliyorlar.

Kabine Toplantısı sonrasında personel alımına ilişkin kontenjan bilgisine dair de açıklama yapan Bakan Koca, belli bir sınıflandırmanın söz konusu olduğunu ve ilerleyen günlerde yeni açıklamaların yapılacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı kontenjan açıklamasında hangi alanlarda alım yapılmayacağını bildirmese de geçtiğimiz dönemlerde yapılan alımları göz önüne alındığında personel alımlarının Sözleşmeli Personel ve İşçi kadrolarında gerçekleşeceği düşünülüyor.

Peki söz konusu ilan ne zaman yayımlanacak? Bu yönde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilerleyen günlerde konu hakkında açıklama yapacağını belirtirken tahmini olarak ilanın 2022 yılı Mart aylarında yayımlanması bekleniyor.

Söz konusu ilan yayımlandığında siz okuyucularımızı buradan güncel olarak bilgilendireceğiz.

 

Exit mobile version