Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net açıkladı! ‘Uzun vadede ekonomik toparlanma sağlayacak’ dedi

Dövizdeki rekor yükseliş ülke ekonomisinde de hızlı değişimlere neden olurken market raflarında görülen fiyatlar da sık sık değişiyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde kurmaylarını toplantıya çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz konusundaki tavrının net olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine devam edeceğinin mesajını verdi.

Milliyet’in haberine göre toplantıda bulunan bazı kurmaylar döviz kurunun kontrolden çıktığını ve yıllık enflasyonun yüzde 20’ye dayandığını söyleyerek Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının doğru olmadığını beyan etti. Bazı kurmaylar ise TL’de bir günde yaşanan son sert değer kaybını ekonomik kırılganlığa bağlarken, bazı kurmaylar da son gelişmenin iktisadi ve gerçekçi herhangi bir açıklamasının olmadığını savundu.

‘Uzun Vadede Ekonomik Toparlanma Sağlayacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda bu durum için bir ‘yol ayrımı’ benzetmesi yaparak, bundan sonraki sürecin ekonomide ‘yatırım – üretim – büyüme – istihdam’ denklemi üzerinden kurulacağına işaret ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu bağlamda Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam etmesi yönünde net bir duruş ortaya koyduğu, düşük faizin dolaylı olarak üretimi artırıp cari açığı azaltacağı ve bu durumun uzun vadede ekonomik toparlanmayı sağlayacağını söylediği belirtildi.

Toplantıdan çıkan genel düşünce ise şu yönde oldu:

“Türkiye’deki ekonomi yönetiminde bugün ‘iki kere iki dört’ gibi cereyan eden bir süreç var. Düşük faiz kararı alındığında döviz kurunda ne olacağı bellidir. Biz bunları bilerek yola çıktık. Bunun neticesinde de bir şey umuyoruz. Şu anda alınan kararın neticesinde çıkan doların durumu, bizi çıktığımız yoldan döndürecek noktada değil. Döviz kurunun şu an geldiği noktada realize olacağını düşünüyoruz.”

Exit mobile version