WhatsApp kullananlar dikkat! Devir resmen değişiyor, artık…

Artık akıllı telefonu olan herkesin vazgeçilmez anlık mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulaması haline gelen WhatsApp, sık sık getirdiği güncellemelerle de şaşırtmaya devam ediyor. Eğlenceli özellik çıkartmalar için bir güncelleme hazırlığında olan platform, kullanıcıların üçüncü parti uygulama indirmelerine gerek kalmadan direkt uygulama üzerinden çıkartma oluşturabilmelerini sağlayacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

WhatsApp’ın beta sürümünde kişilerin kendi çıkartmalarını oluşturmalarına izin veren bir özellik görüldü. Sızıntı kaynaklarından biri, paylaştığı ekran görüntüsü ile özelliğe ait tuşun üzerinde “Oluştur” (Create) yazdığını ve bir “+” simgesinin yer aldığını bildirdi.

Şu anda WhatsApp yalnızca harici uygulamalardan üçüncü taraf çıkartmaların eklenmesine izin veriyor. Bu da sohbetleri daha da anlamlı kılmak için uygulamaya ilginç bir ekleme haline gelecek. Özellik, beta sürümünde şu anda tespit edildiğinden, çok yakında ana sürüme geçeceği tahmin ediliyor. İlk olarak Android’de daha sonra iOS’ta kullanımda olacağı da konuşuluyor.

Diğer yandan, WhatsApp’ın sohbetlerdeki mesajları silebilmek için var olan zaman sınırını artırmaya çalıştığı da bildiriliyor. WhatsApp güncel olarak 1 saat, 8 dakika, 16 saniye olan zaman sınırını bir sonraki güncellemede daha da arttıracak. Henüz test aşamasında olan bu özellik Beta sürümde de bulunmuyor. Yeni zaman sınırının ise 6 gün 8 dakika olarak değiştirmeye çalışıldığı belirtildi.

Exit mobile version