Dünya Sağlık Örgütü’nden çok kritik uyarı: 2022 yılında 700 bin ölüm…

Dünya Sağlık Örgütü, gerek uyarıları gerek salgınla ilgili açıklamalarıyla koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri dünya çapında çok daha büyük bir rol üstleniyor. Dünya neredeyse iki yıldır DSÖ’nün kararları doğrultusunda ilerliyor. Örgüt, son yaptığı kritik açıklamayla da yeniden milyonları korkutan bir uyarıda bulundu. Önümüzdeki Mart ayına işaret eden DSÖ, 700 bin ek ölümün daha gerçekleşebileceğini söyledi.

Avrupa’daki koronavirüs vaka sayılarında rekor artış dünyanın gündeminde. Alınan önlemlerin gevşetilmesi ve maskelerin unutulmasıyla birlikte vaka sayılarının yeniden artması da ek koronavirüs kısıtlamalarının alınmasına neden oldu.

Yeni kısıtlamalar birçok Avrupa ülkesinde protesto ve gösterilere bile sebebiyet verdi. Ancak Dünya Sağlık Örgütü bu kısıtlamaların yetmeyeceğini, Mart 2022 itibariyle 49 ülkedeki yoğun bakım ünitelerinin “yüksek ya da aşırı baskı” altına girebileceğini belirtti.

Avusturya yeniden tam kapanmaya giderken Fransa, Almanya ve Yunanistan’da bireylerin tam aşılı olarak kabul edilmeleri için takviye (güçlendirici) kovid-19 aşılarını yaptırmış olmaları planlanıyor. Fakat DSÖ, bu önlemlerin yeterli olmayacağı görüşünde.

Yapılan açıklamalarda koronavirüsün, Avrupa bölgesinde başlıca ölüm nedeni olduğu belirtilirken “Mevcut eğilimler sürerse, gelecek yılın bahar aylarındaki toplam ölü sayısının 2,2 milyona çıkması öngörülüyor” denildi. Bu da 700 bin ek can kaybı anlamına geliyor. DSÖ’ye göre bu gidişatın durmamasının başlıca nedeni ise çok sayıda aşısız insanın bulunması ve bazı ülkelerde Delta varyantının hakim olması.

Exit mobile version