Facebook Ve Instagram’dan Önemli Hamle: Devre Dışı Bırakılacak

Facebook ve Instagram hassas reklam hedefleme gruplarını devre dışı bırakıyor.

Facebook ve Instagram artık Meta şirketi altında hizmet veriyor. Bu kapsamında şirket politikalarında da birtakım düzenlemeler söz konusu. Yeni bilgilere göre Facebook reklam verenlerin, din, ırk, sağlık ve siyasi inanç gibi konulardaki reklam hedeflemeyi düzenliyor. Yani artık bu kategorilere göre reklamları filtrelemek mümkün olmayacak.

Hedefleme Seçeneklerinin Kötü Amaçlarla Kullanılabiliyor

Meta’nın pazarlama ve reklamlardan sorumlu başkan yardımcısı Graham Mudd, yaptığı açıklamada “Uzmanlardan, bu tür hedefleme seçeneklerinin yeterince temsil edilmeyen gruplardaki insanlar için olumsuz deneyimlere yol açacak şekilde kullanılabileceğine dair endişeleri duyduk. Bunun gibi hedefleme seçenekleri olumsuz deneyimlere yol açacak şekilde kullanılabilir. Şirketin ayrıntılı hedefleme seçeneklerinin aslında fiziksel özelliklere veya kişisel tercihlere dayanmadığı özellikle vurgulanıyor. İşin özünde Facebook aslında hedefleme seçeneklerinin kötü amaçlarla kullanılabileceğinin altını çiziyor.

Değişiklik, 19 Ocak 2022’de Facebook, Instagram ve Messenger’da hayata geçiyor. Ancak bu yine de Meta’nın yaşa, cinsiyete ve konuma göre hedefleme yapmasının önüne geçildiği anlamına gelmiyor” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version