WhatsApp’ın bu güncellemesi çok yuva yıkabilir! WhatsApp’tan dev özellik geliyor: Artık internete gerek yok

WhatsApp tarafından çok önemli bir özellik duyuruldu. Dünyanın en popüler ve milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp tarafından çok önemli bir özellik için harekete geçildi. WhatsApp Web sürümü için yeni özellikler devreye alındı. WhatsApp Web uygulamasına QR kodunuzu okutarak yeniden giriş yaptığınız takdirde artık internetsiz bir şekilde WhatsApp Web kullanabileceksiniz.

WhatsApp Web sürümü için artık internetsiz telefonsuz kullanma imkanı geliyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp, milyarlarca kullanıcısına yeni hizmeti getiriyor. Bilindiği üzere, WhatsApp Web kullanabilmek için telefonunuzun bağlantısının olması gerekiyordu.

YENİ ÖZELLİKLER GELDİ

WhatsApp tarafından sosyal medya platformu Twitter aracılığı ile çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada yeni özellikler duyuruldu. WhatsApp yeni özellikleri ve nasıl kullanılacağını görsel yardımıyla duyurdu. Bu özellik kapsamında artık masaüstü bilgisayarda fotoğrafın üzerine yazı yapıştırabilecek, fotoğrafı düzenleyebilecek ya da yönünü değiştirebilecek, kırpabileceksiniz. Daha önce bu düzenleyici sadece mobil sürümde kullanılabiliyordu.

İkinci yeni özellik ise WhatsApp’ın artık kullanıcılara mesaj yazarken konuşma metnine uygun çıkartma (sticker) önerecek olması. Güncellemeyle insanların konuşmaları için doğru çıkartma seçeneğini bulması için sekmeler arasında gidip gelmesini engelleyerek işi kolaylaştırmak amaçlanıyor.

ARTIK İNTERNETE GEREK YOK

Tüm bunların yanı sıra üçüncü özellik ise WebWhatsApp’taki mesajların da kullanıcıların gizliliği göz önünde bulundurularak uçtan uca şifrelenmesi olacak. WhatsApp ayrıca web sürümündeki bağlantı önizleme özelliğini de güncelleyerek kullanıcıların bağlantıya tıklamadan önce daha fazla bilgi edinmesine olanak tanıyor. WhatsApp Web’i kullanabilmek için telefonunuz ve bilgisayarınız internete bağlı olmalıydı. Ancak dün yayınlanan güncelleme ile birlikte artık WhatsApp Web, telefonunuz ulaşılabilir olmasa bile kullanılabiliyor.

Exit mobile version