Öğretmen

2015 KPSS Sonuçlarına Göre 349 bin 277 Öğretmen Atama Bekliyor

Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı, CHP Ankara Milletvkili Sn. Murat  Emir’in yazılı soru önergesine yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı , devlet eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacının tam rakamını verdi.

Resmi Eğitim Kurumlarındaki Öğretmen İhtiyacı

Buna göre devlet eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı 66 bin 574 olarak ortaya çıkmış oldu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yazılı yanıt veren Milli Eğitim Bakanı konuyla alakalı yazılı açıklamasında bakanlığın MEBBİS Norm Modülü verilerine göre 21 Nisan 2016 tarihi itibariyle resmi kurumlardaki öğretmen ihtiyacını bildirdi . Bakan yaptığı yazılı açıklamada 2015 KPSS ‘ye giren ve atamalar sonrasında potansiyel öğretmen olabilecek adya sayısını 349 bin olarak açıkladı. Ücretli öğretmenlere ve kadrolu öğretmenlere ödenen miktarları da dile getirdi.


İşte Milli Eğitim Bakanı’nın Yazılı Cevabı;

Öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmenler ile karşılanamadığı sağlık, izin ve askerlik nedeni ile eğitim kurumlarında derslerin boş geçmemesi ve öğrencilerin mağdur edilmemeleri amacıyla görev yapmak üzere ilgili mevzuatı çerçevesinde, öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından valiliklerce ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesi yapılabilmekte olup bakanlığımızca sözleşmeli öğretmen istihdamı yapılmamaktadır.

Bakanlığımız MEBBİS Norm Modülü verilerine göre 21 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısı 66 bin 574’dür. 2015 yılı KPSS’ye girmiş ve bakanlığımızca yapılan atamalar sonrasında potansiyel öğretmen aday sayısı 349 bin 277’dir. Ücretli öğretmenlere ödenen net ücret 1.152,82 TL olup kadrolu öğretmenlere ödenen net ücret ise 2.509,10 TL’dir.”

Kamu haberleri, gündem haberleri ,MEB haberleri ve duyuruları, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. 

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. bu tarih öğretmenlerine acıyın artık el insaf birileri bu sese artık kulak versin lütfen.