Akaryakıt için müjdeli haber Resmi Gazete’de yayımlandı! ÖTV yeniden geliyor, benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatları düşecek! Gelen zamlar pompa fiyatına yansımayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” onaylandı. Bu program Resmi Gazete’de de yayımlandı. Bu programa göre akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022’de de devam edeceği gibi fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV’den karşılanacak ve satış fiyatlarına yansımayacak.

PROGRAM ONAYLANDI

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli ‘2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın onaylanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu programa göre dalgalı kur rejimi uygulaması devam edeceği belirtilerek enflasyon hedeflemesi sistemi süreceği döviz kurunda sağlıksız fiyat oluşumu gözlenirse piyasa istikrarı için gerekli adımlar atılacağı vurgulandı.

GELEN ZAMLAR ÖTV’DEN KARŞILANACAK

Akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022’de de devam edecek. Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV’den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak.

Exit mobile version