Almanya’daki büyük iş gücü açığı için çağrı yapıldı! Tam 70 meslek grubundan nitelikli eleman alınacak

Nitelikli eleman sıkıntısı ile dönem dönem karşı karşıya kalan Almanya, bugünlerde yeniden iş gücü açığına dair açıklamalarda bulunuyor. Federal İstihdam Dairesi (BA) Başkanı Detlef Scheele de Welt Am Sonntag (World on Sunday) gazetesine yaptığı açıklamalarda “Şu anda toplam istihdam açığı yaklaşık 1 milyon 200 bin, açığın üçte ikisini de nitelikli işgücü oluşturuyor” dedi.

DW’nin haberine göre, Almanya’da yaklaşık 70 meslek grubunda eleman, personel, işçi açığı bulunuyor. En çok nitelikli eleman aranan meslekler ise güncel verilere göre;

18 bin 300 ile sosyal pedagoglar,

17 bin 900 ile yaşlı bakımevi çalışanları,

16 bin 700 ile hasta bakıcılar olarak açıklandı.

Her Yıl 400 Bin Yeni Göçmen İhtiyacı Doğuyor

Detlef Scheele geçtiğimiz aylarda Almanya’nın artan nitelikli işgücü açığını dengelemek için yılda yaklaşık 400 bin göçmene ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı. Almanya Orta Ölçekli İşletmeler Birliği de (BVMW) nitelikli işgücü açığıyla mücadele için yurt dışından daha fazla nitelikli işgücü göçü talebinde bulundu. Bu da Türkiye’den Almanya’ya çalışmak için gitmek isteyenleri yakından ilgilendiriyor.

BVMW Başkanı Markus Jerger, Funke, hafta sonu gazetecilere verdiği röportajda her meslek grubundan birçok firmanın nitelikli işgücü ve yetiştirecek çalışan bulmakta zorlandığının altını çizdi.

Jerger, “Bu orta ölçekli işletmelerin temel rekabet gücünü ve buna bağlı olarak da Almanya’nın konumunu tehlikeye sokuyor” açıklamasını yaparak iş gücü açığının boyutunu gözler önüne serdi.

Exit mobile version