Koronavirüsün ardındaki sis perdesi aralanıyor! Aylar sonra ortaya çıkan yeni bir hastalık tespit edildi!

Koronavirüsle ilgili çalışmalarına devam eden bilim insanları ve uzman isimler, enfeksiyonun vücutta aylar sonra dahi kalıcı etkilere neden olduğunun altını çiziyorlar. Yapılan yeni araştırmalarla da desteklenen bu görüşlere bir yenisi daha eklendi. Virüs atlatıldıktan aylar sonra ortaya çıkan yeni bir hastalık tespit edildi.

JAMA Network Open tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, koronavirüs (Covid-19) bulaşmış bireylerin yaklaşık dörtte birinin, hastalığa yakalandıktan aylar sonra hafıza ve odaklanma sorunları yaşadığını belirtti. New York’ta 740 hastayı inceleyen araştırmacılar, daha önce koronavirüs geçirmiş kişilerin çoklu görevlerde sorun yaşama gibi durumlarla mücadele etmelerinin nispeten yaygın olduğunu ortaya çıkardı. Buna da literatürde ‘beyin sisi’ deniliyor.

New York’taki Icahn Tıp Okulu’ndaki araştırmacıların yaptıkları çalışmalarda görev alan Jacqueline Becker, “Bu çalışmada, hastaların Covid-19’a yakalanmalarından birkaç ay sonra nispeten yüksek bir bilişsel bozulma yaşandığını gördük. Hatırlamadaki bozukluklar hastaneye yatan hastalar arasında baskındı” açıklamasını yaptı.

Araştırma, bilişsel bozukluk belirtileri gösterme olasılığı en yüksek olan hastaların koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılanlar olduğunu da ortaya çıkardı.

Exit mobile version