Son dakika! Tayvan’daki şiddetli deprem herkesi korkuttu! İşte sarsıntının boyutu…

Dünya basınından elde edilen bir son dakika gelişmesine göre Tayvan’ın Yilan bölgesinde şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. 1999 Büyük Tayvan Depremi’ni aratmayan sarsıntı herkesi çok korkuttu. Gelen bilgiler depremin şiddetinin 6,5 olduğu yönünde.

Yerin 6.8 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, adanın kuzey ve doğu kesimlerinde hissedildi. Depremin merkez üssünün Yilan ilçesi olduğu açıklanan depremde, başkent Taipei’de de binaların sallandığı kaydedildi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı kaydedilmedi ancak Taipei metrosu kısa süreliğine kontroller için kapatıldı, kısa süre içinde de yeniden açıldı.

Dünyanın en büyük sözleşmeli fason üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing çalışanlarını tahliye ettiklerini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada tüm sistemin tekrar normale döndüğü açıklandı.

21 EYLÜL 1999 TAYVAN DEPREMİ

Tayvan Depremi 21 Eylül 1999’da yerel saate göre 01:47’de başkent Taipei’nin 150 kilometre güneyinde meydana geldi. Tayvanlı yetkililer, sarsıntının Richter ölçeğine göre 7.3 şiddetinde olduğunu belirtirken ABD’li uzmanlar bu rakamı, 7.6 olarak açıkladı. Fransa Ulusal Sismik Araştırma Merkezi, ise depremin şiddetinin 8.1 olduğunu kaydetti.

Depremde 2400 kişi hayatını kaybederken, 10 bine yakın kişi yaralandı. Binlerce ev yıkıldı ve 100 binden fazla kişi evsiz kaldı.

Depremin merkez üssü yakınlarında bulunan Puli kasabasında da ağır hasar meydana geldi. Depremden hemen sonra Nantou kentinin yakınındaki Taiçung’da birçok binanın enkaz haline geldi, birçok yol hasar gördü, uzak bölgelerdeki kasabalarla bağlantı kesildi.

Exit mobile version