Kabus gibi bir yıl bizi bekliyor! Yeni virüs patlak verdi! AİDS’e yol açıyor!

Tüm dünya uzun bir süredir koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Ancak koronavirüs bitmeden çeşitli salgınlar insan hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre yeni bir virüs patlak verdi. Donovanosis adıyla anılan virüs giderek yayılıyor. Uzmanlara göre vücutta çürümeye neden olan virüs AİDS’e kadar ilerliyor.

İngiltere’de ortaya çıkan virüs adeta paniğe sebep oldu. Cinsel yolla bulaştığı ifade edilen virüsün et yiyen bir tür olduğu belirtildi. AİDS’e kadar ilerleyen virüse ilişkin önlem alınmaması durumunda salgının ilerleyebileceği belirtiliyor.

YAYGIN HALE GELDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Shree Datta, şu anda virüsün yaygın bir konumda olduğunu belirterek, “Son dönemdeki verilere baktığımızda daha önce Hindistan, Brezilya ya da Yeni Gine’de tespit edilen bu hastalıkların daha da yayıldığını görüyoruz” dedi.

Uzmanlar konu ile ilgili yaptığı açıklamasında bu durumun kamu sağlığını tehdit edebilecek bir hale gelebileceğini belirterek, “”Genelde tropikal bölgelerde görülen bu hastalık kontrol edilmezse enfeksiyonun zarar verdiği bölgelerde HIV oluşumunu tetikleyebilir” açıklamasını yaptı.

 

Exit mobile version