Koronavirüs şaşırtmaya devam ediyor! Hamile kadınlara bulaştığında yarattığı etki…

Dünyaca ünlü Massachusetts Üniversitesi’nde koronavirüs ile ilgili yapılan bir çalışma son zamanlarda yine aynı kapsamda yapılan çalışmaları gölgede bırakacak nitelikte. Bilim insanlarının yeni keşfi bu defa anne adayları ile ilgili oldu. ABD’de keşfedilen bu yeni durum, koronavirüs ile ilgili en şaşırtıcı gerçeklerden birini de ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre koronavirüs, fetüsün bağışıklılığını etkiliyor. 68 anne adayının dahil edildiği araştırmalarda virüs bulaşan hamilelerde, erkek plasentaların, kadın plasentalarına kıyasla artan bağışıklık aktivitesi ile ilişkili belirli gen ve proteinlerin daha yüksek seviyelerde olduğunu ortaya çıkardı. Proteinlerin önemli ölçüde daha yüksek seviyelerine sahip olduğunu buldu.

Boston’daki Massachusetts Üniversitesi Hastanesi’nde araştırmayı yürüten ekibin başındaki Dr. Andrea Edlow, erkek fetüslerin, artan bağışıklık aktiviteleri sayesinde koronavirüs enfeksiyonuna karşı daha iyi koruma sağlayabildiklerini açıkladı. Ancak Edlow, fetüsün anne karnında virüse maruz kalmasının risk olabileceğinin de altını çizdi.

Ekip ayrıca, kız bebek bekleyenlerin erkek bebek bekleyenlere oranla daha az bağışıklık geliştirdiğini, bunun da koronavirüse yakalanma riskinin artırdığını vurguladı. Edlow yaptığı açıklamada, “Fetüsün cinsiyeti, annenin hem KOVID-19’a karşı antikor üretme hem de bunları bebeğine aktarma yeteneği üzerinde etkiye sahip” dedi.

Exit mobile version