İş İlanlarıDünyaGenel

ABD’de acil olarak çalışacak 80 bin kişi alıyor! 43 bin TL maaş verilecek!

ABD’de nakliye sektörü geçtiğimiz günlerde alarm vermişti. Sektör içerisinde çalışacak 80 bin kişiye ihtiyaç olduğunun duyurulmasından sonra internet üzerinden ABD’ye nasıl gidilir? ABD oturma izni nasıl alınır? Sorularının cevapları araştırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili Amerikan Kamyon Derneği Başkanı Chris Sper yaptığı açıklamasında ülkedeki kamyon şoförü açığına dikkat çekti.

Spear, açıklamasında kamyon şoförü sektöründeki ihtiyacın pandemi öncesinde 61 civarında olduğunu, ancak bunun şu anda 80 bin civarında olduğunu söyledi.

Salgın döneminde pek çok şoförün emekliye ayrılması, müşterilerin taleplerinin karşılanamaması sektör içerisindeki açığın büyümesine neden olduğun da gelen bilgiler arasında.

ABD’de kamyonların oluşturduğu trafik yüzde 4’ü geçmiyor. Ancak bu şekilde malların yüzde 79’den fazlası da kamyonlarla birlikte taşınıyor. Spear açıklamasının devamında bu açığın 2030 yılına kadar 160 bine çıkacağını söyledi.

43 BİN TL MAAŞ VERİLECEK

ABD’de kamyon şoförü olarak çalışanlar için ortalama 4.504 USD verileceği belirtildi. Bu da yaklaşık olarak 43 bin 464 TL ediyor. Ağır kamyon şoförleri için verilen bu maaşın yanı sıra kamyon şoförleri ortalama 3.511 USD (33 bin 436 TL) veriliyor.