Bilim, TeknolojiGündemTeknoloji

Telefonunda WhatsApp yüklü olan herkesi ilgilendiriyor! Değişecek, yeni dönem yakında başlıyor!

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sohbetlere yepyeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Uçtan uca şifrelenmiş yedekler özelliğini duyurmasıyla iCloud ve Google Drive’daki WhatsApp yedeklerinin de koruma altına alınacağı resmen açıklandı. Böylelikle WhatsApp’ın kendisi dahi yedekleri okuyamayacak.

Uçtan uca şifreleme özelliği ile verilere ilişkin belli bir koruma sağlayan WhatsApp, şimdi de bu özelliği iCloud ve Google Drive’da bulunan WhatsApp yedeklerine getiriyor. ‘Uçtan uca şifrelenmiş yedekler’ adı verilen bu yeni özellikle birlikte Google Drive veya iCloud’da depolanan yedekler uçtan uca şifrelemeyle koruma altına alınıyor.

Fazladan bir güvenlik önlemi olarak sunulan uçtan uca şifrelenmiş yedekler özelliği ile artık uçtan uca şifrelenmiş yedekler, kişisel olarak seçilen bir parola veya yalnızca kişinin bildiği 64 basamaklı bir şifreleme anahtarı ile koruma altına alınabiliyor.

Bu yeni özellik WhatsApp’ın son sürümünün yüklü olduğu bütün telefonlara yavaş yavaş geliyor. Kısa süre içinde ise bütün kullanıcılara ulaşılması hedefleniyor.