BelediyelerGündemİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

Başvurular Kasım ayında başlıyor! Büyükşehir Belediyesi en az 4 bin 500 TL maaşla tam 150 kişiyi işe alacak

Ankara’da yaşayan ve iş arayan herkesi ilgilendiriyor! Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin geçtiğimiz haftalarda resmen yayımladığı itfaiye erim alım ilanına başvurularda süreç bugün itibariyle başladı. “Maalesef geçmiş yıllarda itfaiye teşkilatımıza alınmak üzere işe girişi yapılan birçok personel, başka kurumlara ya da kurum içi başka birimlere kaydırılmıştı. İlk etapta 300 itfaiye personeli alımı gerçekleştirmek için harekete geçtik ve sadece itfaiyecilik mezunu gençlerimizden liyakatla 300 kişiyi işe başlattık. Yine talebimiz fazla olmasına rağmen Çevre Bakanlığına yapmış olduğumuz başvuru ile 150 itfaiyecilik okulu mezunu kişiyi daha işe başlatacağız.” diyerek 150 yeni kamu personeli alımı olacağını müjdeleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu açıklamasının ardından gözler de başvuru sürecine çevrilmişti. Başvurular 1 Kasım’dan itibaren 12 Kasım’a kadar yapılabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla itfaiye eri alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türk Vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Suç kaydı bulunmamak,

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

Tabloda belirtilen diğer şartları taşıyor olmak,

Erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak,

Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak,

Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

Tüm başvurular 1-12 Kasım arasında belediyenin https://basvuru.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden alınacak başvuru formu ve aşağıdaki bağlantıda belirtilen diğer belgelerle sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklar.

RESMİ İLAN DUYURUSU VE GEREKLİ EVRAKLAR.